Gündem

1000 TL Pandemi Yardımı 3. Faz Ödemeleri.. Bakandan Son Dakika Açıklaması…Başvurular Başladı

Koronavirüs nedeniyle vatandaşlara ödenen 1000 TL pandemi sosyal destek yardımları devam ediyor. Gelişmeler hakkında Aile Bakanı Selçuk açıklama yaptı.

Koronavirüs pandemisinden dolayı vatandaşların hayatlarını idame ettirmeleri için ödenen pandemi sosyal destek yardımlarından şimdiye kadar milyonlarca kişi faydalandı.

Destek yardımlarının üçüncü faz ödemeleri için başvurular e-devlet üzerinden başladı. Önceki iki faz ödemelerinde devlet milyonlarca haneye 1000 TL karşılıksız ödeme yaptı. İlk iki fazın herhangi birisinde ödeme alan vatandaşlar üçüncü faza başvuru yapamıyorlar.

Pandemi Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım kapsamında üçüncü faz ödemeleri için başvurular e-devlet üzerinden alınmaya başlandı. Vatandaşlar T.C. kimlik numarasının son rakamına göre başvuru yapabilecek. Kimlik numarasının sonu 0 ile biten vatandaşlar pazartesi günü, 2 ile bitenler salı günü, 4 ile bitenler çarşamba günü, 6 ile bitenler perşembe günü, 8 ile bitenler ise cuma günü başvuru işlemini gerçekleştirebilecek. Başvurular hafta sonları tüm vatandaşların hizmetine açık olacak.

1000 TL Yardımları Sürecek Mi?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, pandemi sosyal yardımları hakkında açıklama yaptı. Selçuk, devletin her zaman sosyal devlet olma gereklerini yerine getirdiğini, koronavirüsten dolayı zorluk çeken vatandaşlarına geri ödemesiz 1000 TL yardımda bulunduğu belirtti. Ödemelerin vatandaşların hayatlarını idame ettirmede yarar sağladığını ifade etti. Selçuk ayrıca sosyal yardım uygulamasından olumlu geri dönüşler almalarından dolayı, uygulamanın ucu açık hale getirildiğini belirtti. Destek programının 3. faz ödemelerinden yararlanmak isteyen vatandaşların e-devlet üzerinden başvuru yapabileceğini açıkladı.

Amaçlarının, bakanlık olarak daha fazla aileye yardımcı olmak olduğunu belirten Selçuk, vatandaşların başvurularını gerçekleştirdikten sonra sonuçlarını bekleyebileceğini sözlerine ekledi.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Pandemi sosyal destek yardımlarına başvuracak kişilerin işsiz olması, düzenli geliri olmaması ve günlük yevmiye karşılığında çalışması gerekmektedir. Ayrıca önceki faz ödemelerinde de yararlanmamış olması gerekmektedir.

Kimler Yararlanamaz?

Devletin vermiş olduğu destekten kamu işçileri, emekliler, memurlar ile işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan kişiler yararlanamıyor. Daha önce verilen destekten yararlanmama şartı ve ilk kez başvuruyor olma şartı da bulunuyor.

1000 TL Ödemeleri Nasıl Olacak?

Vatandaşlar başvurunu ekranına IBAN bilgisi eklerse eğer ödemeler banka hesaplarına yapılacak, IBAN bilgisi bulunmayan vatandaş ödemesi PTT üzerinden alabilecek.

Başvurularda Nelere Dikkat Ediliyor?

e-devlet başvuru ekranında kişinin gelir ve giderlerini sıralaması istenecek. Doğal gaz, su ve elektrik faturalarının son ay miktarları sorulacak, çocuk sayısı, varsa eğer kira gideri hakkında bilgi alınacak. Bunlar arasındaki denge hesaplandıktan sonra da kişinin muhtaçlık durumu belirlenecek.