Sağlık

Kış aylarında hastalıklara karşı kalkan oluyor

Yeşil çaydan 3 kat daha fazla antioksidan içeriyor, kış aylarında hastalıklara karşı kalkan oluyor

“İlaç bitki kıvamında bir meyve” olarak tanımlayan İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Öğr.Üyesi Selim Kum bakın ne bilgiler verdi

Neredeyse bilinen her antioksidanı içermesiyle meşhur olan nar, havaların soğumasıyla birlikte yeniden tezgahlarda yerini aldı. İçerisindeki B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminlerinin yanında zengin potasyum, magnezyum ve folat içen bu meyve kışın hastalıklara karşı adeta kalkan görevi görüyor. Yüksek besin değeri ve hoş tadıyla lezzeti kadar insan sağlığına faydada çok özel bir yeri olan nar, suyu ile de tam bir şifa deposu.

Narın faydalı olmadığı bir alanın bulunmadığını ifade eden İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Selim Kum, “İlaç bitki kıvamında bir meyve. Dolayısıyla kalp dolaşım sisteminden beyinle ilgili rahatsızlıklara, cinsel fonksiyon bozukluklarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi geldiğini biliyoruz. Çok ciddi bir antioksidan. Yeşil çayın yaklaşık üç katı oranında antioksidan içeriyor” dedi.

Şeker hastaları dikkat!

Nar suyunun günlük tüketiminin en fazla 1-2 bardak olması gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Selim Kum, “Kişiye göre birtakım rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor. Bir bardak nar suyunda yaklaşık 106 kalori mevcut ve bunun 26 gram kadarı şeker. O yüzden şeker hastalarının nar suyu tüketirken biraz daha dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

Kemoterapi ilacı alanlar…

Nar suyunu herkesin tüketebileceğini ancak bazı dikkat edilmesi gereken durumların olduğunu vurgulayan Selim Kum, “Yapılan çalışmalarda antioksidan etkilerinden dolayı içindeki A, C vitaminleri, folik asit, çinko gibi mineralleri içerdiği için düzenli kullanımı tavsiye ediyoruz.

Kemoterapi hastalarının nar suyunu içerken dikkatli olması gerekiyor. Bu kişilerde ilaç alındığı süre içerisinde kullanmamalarını tavsiye ediyoruz.

Kalp, tansiyon ve kolesterol ilacı kullanan hastalarımızın ise doktora danışmasında fayda var. Hamilelere ise narı suyuyla değil, yiyerek tüketmelerini öneriyoruz” bilgilerini paylaştı.

Kaynak: PembeNar