Sağlık

Doktor Öz: Bu her şeyi değiştirebilir…

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Koronavirüs’ün tedavisinde her şeyi değiştirebilecek bir gelişmenin yaşandığını duyurdu.

Dünyadaki bilim adamlarının Koronavirüs tedavisi üzerinde çalışmaları devam ederken Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz’den çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Çinli bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmayı hazırladığı video ile paylaşan Öz, söz konusu çalışmanın Koronavirüs’le ilgili her şeyi değiştirebileceğini belirterek şu şekilde konuştu;

”Dünyanın her yerinden bilim adamları Covid 19’un tedavisini araştırıyorlar. Hızlı iyileşme sağlamak ve virüsün yayılmasını önlemek için tüm dünya hep birlikte çalışıyoruz. İlaç tedavisi Kovid 19 tedavisinde olumlu sonuçlar vermeye başladı.

Geçtiğimiz hafta ünlü fransız doktorla sıtma ilacı ve antibiyotiğin birlikte kullanıldığı Hydroxychloquine tedavisi üzerine görüşmüştüm. Doktor 18 hasta üzerinde uyguladığı tedavi ile hastalığın etkisinin azaldığını söylemişti. Tabi bu rastgele yapılmış bir çalışma değil. ABD doktorlara bu ilacın kullanımı konusunda izin verdi. Bu büyük bir ilerleme.”

”BU HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİR”

”Aslında ben yeni bir gelişme yani araştırmayı sizinle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu herşeyi değiştirebilir. Çinli bilim adamları rastgele yapılmış bir çalışmanın ilk taslak sonuçlarını paylaştılar. Onlarla görüştüm. Bu, ilaç tedavisinin olumlu etkilerini görmemizi sağlıyor. Hastalığın etkisini azaltmada çok önemli olduğunu düşünüyorum. Virüsün etkisini azaltarak hayatları kurtarabiliriz. Wuhan’da şubat 4-28 arasında 62 vaka üzerinde yapılan bu çalışma henüz herhangi bir yerde yayınlanmadı. Ancak dünya genelinde bir salgınla mücadele edildiği için Çinli bilim adamları sonuçları sağlık çalışanları ile paylaştılar.”

HASTALIKTA GÖZLE GÖRÜLÜR İYİLEŞME

”Bu tedavi sayesinde ateşli gün sayısı 3,2 günden 2,2 güne iniyor. Öksürüklü gün sayısı ise 3,1 günden 2 güne iniyor. En önemlisi ise zatürrede iyileşme ilaç olmadan yüzde 54,8 iken, 5 gün tedaviden sonra iyileşme oranı yüzde 80,6 ya çıkmış. Bence bu sonuçlar ümit verici.”